Meet the DOCVILLE expert - Dokter Lieve Swinnen

De expert

Dokter Lieve Swinnen

Lieve Swinnen is als kinderpsychiater in Noord-Limburg werkzaam sinds 1991. Naast het werk in De Hoeksteen, praktijk kinderpsychiatrie te Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 tevens ook lector hier aan PXL. Schrijven is haar tweede grote passie, momenteel is een 9de boek in de maak. Haar meest recente boek, # Help! Mijn kind leeft online, handelt over de vraag hoe ouders moeten omgaan het met internetgebruik van hun kroost.


De documentaire

Jawline

Influencer zijn op social media. Het is de ultieme droom van vele jongeren. Vanuit zijn slaapkamer wil de 16-jarige Austyn Tester koste wat kost een fenomeen worden. Dag na dag breekt hij zijn hoofd voor de leukste foto, een grappig filmpje of een inspirerende boodschap. Naar buiten toe enkel goed nieuws, maar van binnen knaagt de eenzaamheid en de leegheid. Een melancholische, visueel uitmuntende blik op de eenzaamheid van de sociale media-droom.

27.03 om 19:30 (30CC/Wagenuys) || 29.03 om 21:45 (ZED-STUK)

Meer weten over dit onderwerp?

Help! Mijn borsten staan online

Dokter Lieve Swinnen werkte mee aan de vier-delige en spraakmakende reeks, Help! Mijn Borsten staan online. Bekijk alle afleveringen nog via de site van Vier.