Eternity At LastStephan Bergman

Geboorte, ziekte en dood worden universeel erkend als inherent deel van het leven. Maar hoeft dit echt zo te zijn? Niet als het ligt aan de visionairen in deze pragmatische sciencefiction documentaire. Zij willen de menselijke evolutie in eigen handen nemen en via transhumanistische technologieën een einde maken aan de grenzen die de natuur ons als mens tot nu toe steeds heeft opgelegd. Een boeiende inkijk in een mogelijke toekomst waarbij de fiction uit de sciencefiction verdwenen is.

Sinds mensenheugenis droomt de mens van onsterfelijkheid. Nieuwe technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen ons misschien eindelijk dichter bij het eeuwige leven brengen. De Oostenrijkse filmmaker Stephan Bergmann zoemt in op wetenschappers die de droom van onsterfelijkheid minder onmogelijk doen lijken. En op de pioniers die die hun lichaam ten dienste stellen voor de toekomst van de mensheid: ze laten zichzelf bevriezen, gewijzigde genen injecteren of zich omvormen tot cyborgs. Maar los van de technische mogelijkheden dringt de vraag zich op of het allemaal wel wenselijk is? En wat de gevolgen zijn? Wetenschap, filosofie en zelfs religie komen samen in deze bijzondere verkenning van mogelijke onsterfelijkheid die veel complexer en veelzijdiger is dan het op het eerste gezicht lijkt.Wetenschap Coming of age

Vertoond op editie(s) 2022
Screened at edition(s) 2022

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Wim Van Criekinge

Info

REGIE Stephan Bergman
Duitsland
2021 92 min.
Frans, Duits gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Stephan Bergman

Script

Stephan Bergman

Productiehuis

Made in Germany

Cinematografie

Janis Mazuch

Montage

Christoph Loidl

Muziek

Bernhard Fleischman

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)