A Storm ForetoldChristoffer Guldbrandsen

Roger Stone, de politieke peetvader van Trump, gaf documentairemaker Guldbrandsen ongeziene toegang tot zijn leven, van 2018 tot vlak na de bestorming van het Capitool begin 2021. Een wilde, verbijsterende rit doorheen het ongenuanceerde universum van Stone. Ontluisterend en onthutsend.

40 jaar lang knapte Roger Stone het vuile werk van Trump op. In 2018 laat hij de Deense filmmaker Guldbrandsen gedurende 3 jaar volledig binnen in zijn ongefilterde leven. Stone laat zich toejuichen, cheques toestoppen en beschermen door radicale Proud Boys. Hij bespot mensen die anders zijn, pest ondergeschikten en verspreidt hatelijke geruchten over tegenstanders. Een ontluisterend portret dat aantoont dat de bestorming van het Capitool het logische eindpunt was van een jarenlang discours. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

TOPICS

Topfilms over hedendaagse hete hangijzers. Films die een kritische blik werpen op onze wereld, vragen durven stellen en je stof tot nadenken geven over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die je geest verscherpen en je voer voor discussie gevenPolitiek USA Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een nabespreking met De Morgen journalist en Amerika-kenner Maarten Rabaey

Info

REGIE Christoffer Guldbrandsen
Denemarken
2023 90 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

TOPICS

credits
Regie

Christoffer Guldbrandsen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)