The Tuba ThievesAlison O'Daniel

Wanneer er tuba's worden gestolen uit een middelbare school voor de doven in Los Angeles, blijven veel vragen onbeantwoord. Een verrassende, vrolijke en erg creatieve documentaire van de zelf dove filmmaker Alison O'Daniel die je anders leert kijken - niet luisteren - naar geluid. De film verkent talloze manieren waarop geluid en beeld elkaar kruisen en hoe onze zinuigen onze ervaring van de wereld en van anderen beïnvloeden.

Het mysterie van de gestolen tuba’s vormt niet de kern van de film, maar biedt visueel artieste Alison O’Daniel een ideale insteek om na te denken over wat het betekent om (niet) te horen. De film verkent de talloze manieren waarop geluid en beeld elkaar kruisen en hoe onze zintuigen onze ervaring van de wereld en van anderen beïnvloeden. Een film die niets wegneemt wat zintuiglijke ervaring betreft, maar net verrijkt en je op andere manier doet horen en zien. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Visueel Verbluffend Essay Mild komisch Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Alison O'Daniel
VS
2023 94 min.
American sign language, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Alison O'Daniel

Producent

Su Kim, Maya Rudolph

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)