School life (In Loco Parentis)Neasa Ní Chianáin, David Rane

De excentrieke leraren John en Amanda gaan, na bijna 50 jaar lesgeven aan de kostschool Headfort, op pensioen. Ze hebben altijd met passie lesgegeven volgens hun eigen mantra “Reading. Rithmetic. Rock-‘n-roll!” Het is onmogelijk om niet mee te leven met deze leraren die hun beroep vol passie uitoefenen in een unieke omgeving. Bekroonde regisseurs Neasa Ní Chianáin en David Rane brengen een welgekomen, meeslepende positieve noot uit de wereld van onderwijs.

'In Loco Parentis' toont je een jaar uit het leven van John en Amanda Leyden, twee sympathieke leraren die lesgeven aan de enige kostschool in Ierland voor kinderen van 7 tot 12 jaar, Headfort genaamd. De bijzondere leraren behoren al 46 jaar tot de school, die door zijn 18de-eeuwse look direct doet denken aan het Zweinstein van Harry Potter. John geeft er wiskunde, Latijn en Engels, maar ook gitaar. Amanda daarentegen probeert de kinderen iets bij te brengen over literatuur. Maar na al die jaren komt hun pensioen in zicht. Kunnen ze de school, die tot nu hun hele leven is, achterlaten?
 
Na selecties voor onder ander Sundance Film Festival en IDFA, is deze documentaire van award-winnende regisseurs Neasa Ní Chianáin en David Rane ook op DOCVILLE te zien. De regisseurs kregen onbeperkte toegang tot de klassen, maar ook tot stafvergaderingen, recreatieruimtes en de repetitiekelder van de twee schoolbandjes. Doorheen de school, en dus ook doorheen het leven van John en Amanda, loopt een positieve, magische sfeer, die de regisseurs perfect op het scherm weten over te brengen.Opvoeding Maatschappij Coming of age

Vertoond op editie(s) 2017, 2019
Screened at edition(s) 2017, 2019

Info

REGIE Neasa Ní Chianáin, David Rane
Ierland, Spanje
2016 99 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

credits
Regie

Neasa Ní Chianáin, David Rane

Script

Etienne Essery, Neasa Ní Chianáin, David Rane

Productiehuis

Soilsiú Films

Montage

Mirjam Strugalla

Muziek

Eryck Abecassis

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)