Human NatureAdam Bolt

Onwaarschijnlijk, maar waar: het product dat aan de basis ligt van wat vermoedelijk de grootste wetenschappelijk revolutie van deze eeuw wordt, is… yoghurt. Dankzij CRISPR wordt het mogelijk om DNA aan te passen zo simpel als “cut” en “paste”. Van bananen die resistent worden tegen schimmels tot patiënten met zeldzame ziektes die eindelijk een kans zien op beterschap. Een boeiende, maar ook controversiële, nieuwe mogelijkheid die de wetenschap in de ban houdt.

Het is de ultieme wetenschappelijke droom om te kunnen interfereren in menselijk DNA om ziektes te overwinnen en aanpassingen te maken die we verlangen. Met aanstekelijk enthousiasme lichten wetenschappers CRISPR toe, de nieuwe technologie die de droom mogelijk maakt. Human Nature tovert wetenschappelijke data om tot een innemend en menselijk verhaal en toont de mensen achter deze baanbrekende nieuwe techniek: de experten, maar ook de mensen wiens leven drastisch kan veranderen dankzij CRISPR. Maar los van het aanstekelijk gejuich en de prachtige wetenschappelijk vooruitzichten, blijft er natuurlijk ook een ethische vraagstuk, want door in te grijpen in DNA komen we tussen in de fundamentele bouwstenen van menselijk leven.Wetenschap Gezondheid Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Prof. Dr. Hilde Van Esch (KU Leuven)

Info

REGIE Adam Bolt
VS
2019 94 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Adam Bolt

Script

Adam Bolt, Regina Sobel

Producent

Meredith DeSalazar, Sarah Goodwin, Elliot Kirschner

Productiehuis

Sandbox Films, The Wonder Collaborative, News and Guts Films

Cinematografie

Derek Reich

Montage

Regina Sobel, Steve Tyler

Muziek

Keegan DeWitt

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)