iHumanTonje Hessen Schei

Een van de grootste hedendaagse uitdagingen is hoe we als samenleving omgaan met artificiële intelligentie. Wie controleert de technologie en wie stelt de grenzen? Privacy dreigt te vervellen en Big Brother doemscenario’s tekenen zich af in een heel onzekere toekomst. Wie controleert deze technologie? Wat voor soort maatschappij willen we hiermee creëren? Een onrustwekkende technologische thriller over de verstrekkende mogelijkheden van artificiële intelligentie.

Er voltrekt zich rondom ons een stille revolutie waar we ons amper van bewust zijn. Artificiële intelligentie (AI) is een bloeiende industrie geworden die steeds dieper in ons dagelijks leven nestelt. Aan de ene kant kan AI de mogelijkheden om te leren en creëren oneindig vergroten en zou het een antwoord kunnen bieden op de grote uitdagingen van de toekomst. Maar zo waarschuwen sceptici: AI zet ook de deur open naar politiestaten en manipulatie van de waarheid. De wetgeving loopt hopeloos achter op de technologische ontwikkeling, zo blijkt. Dit creëert een gevaarlijk vacuüm waarin alles mogelijk is. Moeten we toestaan dat zulke machtige technologie een doos van Pandora opent die onze toekomst gaat dicteren? iHuman laat een breed scala gezichtspunten aan het woord: van het tech-optimisme van Jurgen Schmidhuber, ook wel ‘de vader van AI’ genoemd, tot het meer bezorgde geluid van journalisten en mensenrechtenadvocaten. Naarmate de film vordert, stelt zich de vraag: Hoe beïnvloedt AI wie we als mens zijn?Artificiële intelligentie Wetenschap Kritisch denken Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Prof. Dr. Seppe vanden Broucke

Info

REGIE Tonje Hessen Schei
Denemarken, Noorwegen
2019 99 min.
Chinees, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Tonje Hessen Schei

Script

Tonje Hessen Schei

Producent

Jonathan Borge Lie

Productiehuis

UpNorth Film in coproduction with Made in Copenhagen, Think-Film Impact Production

Cinematografie

Henrik Bohn Ipsen

Montage

Torkel Gjorv, Aleksander Kvam

Muziek

Olav Øyehaug

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)