Le phallus et le néantSophie Robert

Achttien psychoanalytici laten zelf in hun ziel kijken en de resultaten zijn redelijk verbluffend. De psychoanalytische theorie van Freud wordt tegenwoordig door vele wetenschappers immers gezien als pseudowetenschap, totale onzin dus. Toch verschijnen er in de media geregeld hedendaagse experts om hun mening te geven en volgen nog zeer veel mensen psychoanalytische therapie. Sophie Robert interviewt achttien psychoanalytici om hun visie op seksualiteit en op de relatie tussen man en vrouw, ouders en kinderen te achterhalen. De uitspraken en overtuigingen zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Psychologie Kritisch denken

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 maakt deel uit van de SKEPP@DOCVILLE dag en wordt gevolgd door een DOCVILLE Plus - Zin of onzin van de psycho analyse

Info

REGIE Sophie Robert
Frankrijk
2018 120 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Sophie Robert

Producent

Sophie Robert

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)