Openingsavond ScienceVilleVincent Langouche, Charlotte De Cort, Camille Ghekiere, Sara Kolster

Openen doet ScienceVille, onder begeleiding van Jacotte Brokken, met drie korte documentaires, waarvan er twee geproduceerd zijn door het festival zelf. Twee projecten, beide met een focus op onderzoek van een researcher van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), wonnen er vorig jaar 40.000 euro.

Na een pitch-sessie en speeddates werden twee onderzoekers gekoppeld aan filmmakers. De derde opener is de Nederlandse korte documentaire Moonshot Mission. Die volgt kwantumwetenschapper en voormalig hacker Stephanie Wehner in haar missie om het revolutionaire kwantuminternet mogelijk te maken voor 2030.

 

Op het programma

  • Moonshot Mission
    Is een communicatienetwerk met kwantumbits mogelijk en zou het de veiligheid verhogen? De uitbouw van een kwantuminternet  kan een van de grootste wetenschappelijke projecten van de komende decennia zijn.
  • Testerep
    Een team van wetenschappers onderzoekt het verdwenen eiland van Testerep aan de Belgische kust. Terwijl de wetenschappers de mysteries van het eiland proberen ontrafelen, denken ze na over de symbiotische relatie tussen mensen, technologie en ons tijdslandschap.
  • Coral City
    Een wetenschapster uit Sri Lanka, tevens jonge moeder, probeert de patronen van migrerende koraallarven in kaart te brengen, om zo de toekomst van de koraalriffen en van haar volk te beschermen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!



Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Met nagesprekken van de regisseurs en wetenschappers

Info

Programmaonderdeel

ScienceVille